Wat is Reiki?

Reiki is een natuurlijke geneeswijze uit Japan, die werkt doormiddel van handoplegging. Het heelt je op lichamelijk en geestelijk niveau en versterkt het zelfhelend vermogen. Bij Reiki stroomt de natuurlijke geneeskracht door de handen van de gever naar het lichaam van de ontvanger. Door Reiki worden opgehoopte blokkades in de energiebanen opgeheven, die je lichamelijke en geestelijke genezing in de weg staan of zelfs klachten en ziekten kunnen veroorzaken. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat Reiki nooit de reguliere geneeskunde kan vervangen! Ga bij klachten altijd naar een huisarts of specialist. Reiki werkt puur aanvullend.

Reiki helpt o.a. bij:

Lichamelijke klachten, waar de reguliere geneeskunde geen oplossing voor heeft. Zoals eczeem, astma, pijnklachten, allergieën, hoofdpijn, migraine, rugklachten en jicht,

ADHD,

Angst, spanning en nervositeit,

Vermoeidheid,

Burn out,

Onzekerheid en onbalans,

Niet lekker in je vel zitten,

Het verwerken van verdriet en emotionele gebeurtenissen,

Het accepteren van jezelf zoals je bent,

en nog veel meer……..

Reiki Zweverig? Welnee!

Reiki is alles behalve zweverig. Het is eigenlijk heel bijzonder. Degene die Reiki geeft, ontvangt deze energie uit het universum en geeft deze energie doormiddel van handoplegging door aan degene die op dat moment van hem/haar Reiki ontvangt. Deze energie kan waarneembaar zijn doormiddel van het voelen van warmte, tintelingen, kou, of diepe ontspanning. Soms voelt de ontvanger helemaal niets, maar het meest belangrijke is dat Reiki altijd werkt. De ontvanger van Reiki voelt zich meestal beter na één of meerdere Reikibehandelingen. Dit kan zijn in de vorm van vermindering van lichamelijke of geestelijke klachten of in de vorm van ontspanning. Mensen komen vaak ook door Reiki beter in balans, waardoor ze automatisch beter in hun vel komen te zitten.

Maar hoe werkt dit dan met Reiki?

Vlak na de geboorte kan iedereen de universele levensenergie vanuit het universum ontvangen, door energiekanalen in zijn of haar lichaam. Deze kanalen worden ook wel de nadi’s genoemd en staan vlak na de geboorte wagenwijd open. Door onverwerkte gebeurtenissen in ieders leven slibben deze kanalen dicht. Nadat iemand door een Reiki master wordt ingewijd in de Reiki, worden deze energiekanalen, de nadi’s, weer geopend en kan de universele levensenergie vanuit het universum weer vrij door het lichaam stromen. Degene wiens kanalen geopend zijn kan dan Reiki doorgeven aan anderen via de handen, waardoor de Reiki energie naar het lichaam van de ander stroomt en daardoor het zelfhelend vermogen van die ander weer versterkt wordt. Degene die Reiki geeft, fungeert als doorgeefluik van de universele levensenergie naar degene die Reiki ontvangt. Reiki stroomt altijd naar de plaatsen in het lichaam waar het, het hardst nodig is. Dit proces wordt helemaal gestuurd door het lichaam van degene die Reiki ontvangt, daar heb jij als gever van Reiki helemaal geen invloed op. Jij geeft alleen maar Reiki via je handen door. Het mooie van Reiki is dat degene die Reiki geeft, zelf ook Reiki ontvangt, omdat het vanuit het universum eerst door de energiekanalen van de gever stroomt en daarna via diens handen naar de ontvanger. Dus door het geven van Reiki heel je niet alleen een ander, maar ook jezelf!

Reacties gesloten.